Serc

Rijsbergen

Society Partnerselectie

Relatiebemiddeling en dating voor 50 plussers.Society Partnerselectie is gespecialiseerd in seniorendating en dating voor hoor opgeleiden.

Society Partnerselectie
Warande 30
4891 VE Rijsbergen
Telefoon: 085 - 20 11 054

Website Society Partnerselectie

Geschiedenis bedrijven uit Rijsbergen

Rijsbergen kent veel bedrijven die al jaren bestaan en we proberen dan ook zo veel mogelijk van die geschiedenis in woord en beeld weer te geven. Heeft u verhalen of foto's dan plaatsen we die graag.

Link naar geschiedenis bedrijven uit Rijsbergen

Horeca in Rijsbergen

Een duidelijk overzicht van alle Horeca-gelegenheden in Rijsbergen waar u naast de Restaurants en de Cafe's ook alle andere gelegenheden zoals Snackbars etc. kunt vinden.

Link naar de de horeca in Rijsbergen

Alle winkels in Rijsbergen

Een duidelijk overzicht van alle winkels in Rijsbergen zodat u snel en gemakkelijk kunt vinden wat u zoekt. Alle informatie van iedere winkel en met 1 muisklik ziet u ook direct een eventuele website.

Link naar alle winkels in Rijsbergen

Auto's en accessoires in Rijsbergen

In Rijsbergen is de autohandel zeer ruim vertegenwoordigd, maar ook kunt u op veel plaatsen terecht voor accessoires, banden, APK, onderhoud en reparatie. In het auto-overzicht is alles snel en makkelijk te vinden.

Link naar het totale auto-overzicht in Rijsbergen

Over Rijsbergen

Rijsbergen is een dorp in de gemeente Zundert in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Tot 1 januari 1997 was het een zelfstandige gemeente. Het grootste deel van deze gemeente, waaronder de buurtschap Hazeldonk, is samengevoegd met de oude gemeente Zundert tot de nieuwe gemeente Zundert. De grensovergang Hazeldonk met de aanliggende industriewijk is naar de gemeente Breda overgegaan.

Het gebied waar Rijsbergen ligt werd al lange tijd bewoond. Zo werd in de naburige buurtschap Tiggelt in 1812 een Romeins tempeltje ontdekt, gewijd aan de godin Sandraudiga.

Vroeger bestond de mening dat Rijsbergen reeds in 965 werd genoemd in een oorkonde, en wel als: villa Risbecha in de gouw van Taxandria. Tegenwoordig wordt aangenomen dat genoemde oorkonde niet op Rijsbergen betrekking heeft.

De eerste vermelding van de plaats stamt uit 1159 (Riseberga). Deze acte vermeldt dat ene Werner van Rijsbergen zijn bezit te Essen geschonken heeft aan de Abdij van Tongerlo. Mogelijk was Rijsbergen toen al een nederzetting van enige omvang, en mogelijk in het bezit van een kapel of kerk.

Aanvankelijk was Rijsbergen een bezit van de Sint-Baafsabdij te Gent. In 1523 werd Rijsbergen afgestaan aan Hendrik III van Nassau, heer van Breda. De schepenbank bevond zich in Zundert.

Telefoongids Rijsbergen

Heeft u snel een telefoonnummer nodig van bijvoorbeeld een Huisarts, de Politie of een gemeentelijke instantie? In ons overzicht vindt u direct alle belangrijke telefoonnummers duidelijk vermeld.

Link naar alle belangrijke telefoonnummers

Sport in Rijsbergen

Alle informatie over alle sportclubs in Rijsbergen en sport-verenigingen. Van telefoonnummer tot contactpersoon en van lid worden tot de hoogte van de contributie.

Link naar alle sportverenigingen in Rijsbergen

Vacatures in Rijsbergen en omgeving

Wonen in Rijsbergen

U woont al in Rijsbergen maar u bent op zoek naar een andere woning? Of u wilt juist in Rijsbergen komen wonen? En bent u op zoek naar een huurhuis of zoekt u een koopwoning? We proberen u zo breed mogelijk te informeren over het wonen in Rijsbergen op onze wooninformatiepagina waar u naast alle te koop staande huizen ook een overzicht van alle huizen die te huur staan kunt vinden.

Link naar alle woningen in Rijsbergen

Woningen te koop in Rijsbergen

Makelaars in Rijsbergen

Werkgelegenheid en Vacatures Rijsbergen

Bent u op zoek naar een baan? Of komt u binnenkort als schoolverlater of herintreder weer op de arbeidsmarkt in Rijsbergen? Alle beschikbare banen in Rijsbergen en omstreken kunt u altijd actueel op onze vacaturewijzer vinden.

Link naar werkgelegenheid in Rijsbergen

Banken en Financiele Zaken in Rijsbergen

Voor al uw financiele zaken in Rijsbergen is er een aparte pagina op deze website waar u snel kunt vinden wat u zoekt. Alle bankzaken zoals sparen, hypotheek en lening. Maar ook aandacht voor pensioenen, zorgverzekeringen en verzekeringen in het algemeen.

Link naar banken in Rijsbergen

Openbaar Vervoer Rijsbergen

Een compleet overzicht van al het Openbaar Vervoer in de gemeente Rijsbergen met alle noodzakelijke dienstregelingen en wetenswaardigheden van trein, bus en taxi.

Link naar Openbaar Vervoer in Rijsbergen

Naar school in Rijsbergen

Alle informatie over alle scholen in Rijsbergen. Alles wat u wilt weten van of over een school kunt u nu simpel en snel vinden in het overzicht van scholen in Rijsbergen.

Link naar onderwijs in Rijsbergen